Русия трябва да позволи независимо и прозрачно международно разследване за смъртта

...
Русия трябва да позволи независимо и прозрачно международно разследване за смъртта
Коментари Харесай

ЕС настоява за независимо международно разследване за смъртта на Навални

Русия би трябвало да разреши без значение и транспарантно интернационално разследване за гибелта на Алексей Навални, прикани европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на Европейски Съюз.
Прочетете още
В изказването се добавя, че съветското политическо управление ще бъде държано отговорно, в това число чрез налагането на европейски наказания. Борел приканва за неотложно освобождение на арестуваните в Русия жители, изразили респект към Навални, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказването се споделя, че присъдите против Навални са били политически стимулирани и ЕС е възразявал против тях неведнъж, като е упорствал той да бъде освободен неотложно и абсолютно. Москва нееднократно бе призована да обезпечи неговата сигурност, само че без резултат, се добавя в документа.

Приживе Навални прояви изключителна храброст и отдаденост на своята страна, водеше решителна борба против корупцията и с това притегли мнозина в своята страна. Това изплаши режима на (руския президент Владимир) Путин, изключително на фона на противозаконната война в Украйна и идните през март съветски президентски избори. Неочакваната гибел на Навални е поредна демонстрация на възходящите репресии в Русия, Европейски Съюз още веднъж упорства за незабавното и абсолютно освобождение на всички останали съветски политически пандизчии, се прибавя в изказването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР